Förändring

Jomen visst vettu. Jag bor numera ensam. Eller så kan man kalla det individuellt och självständigt boende. Ensam klingar inte lika fint.
Det innebär dock att jag inte har något internet hemma, eftersom abonnemanget har flyttats och det är lite tråkigt, så jag får utnyttja skolans.

Det har varit ett väldigt skönt påsklov, vilket jag spenderade i Örebro. Jag hann med både det ena och det andra; basket, grillning, utgång, jobb, hängt med min lillebror, middag med familjen. Jag hjälpte till att slå ett par slag på ett staket också, även om just den stolpen inte blev godkänd. Men det var inte jag som hade sönder släggan 2 ggr!
Det var lugnt och skönt och nu är jag på hemmaplan igen.

Nehe, vad ska man ta sig till nu då? Promenixa med hunden? Plugga? Powernap? Plockepinn?

Heja heja


Protestaktion

Upp till kamp, eller vad heter det...?

Protestaktion med slagord och kampsång och plakat.

Idag har jag mailat x antal berörda människor för att de ska få upp ögonen för vad om händer på Göteborgs folkhögskola. Jag trodde inte att jag skulle få något gensvar, MEN vårat pressmeddelande har lagts upp på http://www.folkhogskola.nu/

Tack Fredrik Olén för visat stöd.

Det är alltid något. Dessutom ställde en viss väldigt snäll person upp och publicerade pressmeddelandet på sin blogg.
Ju fler som läser, desto bättre är det.
Måste säga att det väldigt skönt att våra lärare stöttar oss elever för att vi genomför detta också. Efter protestaktionen fick vi applåder när vi kom in igen.

Nu då? I morgon är det möte med skolans styrelse i Biskopsgården, förhoppningsvis deltar många, eftersom det är politikska representanter i styrelsen.

Dags att fortsätta maila.


Folkhögskola

Just nu är 7 personer varslade från Göteborgs folkhögskola och för att rädda de platserna behöver skolan få bidrag. Göteborgs folkhögskola är en stor folkhögskola, men tydligen får den mycket mindre i bidrag än vissa skolor som är mycket mindre.Vanligtvis brukar lågkonjunkturer gynna den här typen av utbildningar, för att folk passar på att plugga när arbetsmarknaden ser sämre ut. Därför borde regeringen skjuta till pengar till exempelvis folkhögskolor, dels för personer som behöver läsa in gymnasiet, eller vill läsa nån annan typ av utbildning, t ex fritidsledarutbildning. Men regeringen har valt att ge högskola/universitet mer pengar istället. Problemet är ju att de personer som blivit varslade från exempelvis Saab och Volvo, som nu istället vill utbilda sig, kanske inte har fullständiga gymnasiebetyg. Många kan inte söka universitetsutbildningar på en gång, utan behöver komplettera, eller rent av läsa in hela gymnasiet.

Så nu ska vi försöka organisera oss så att personalen inte behöver sluta. Förhoppningsvis kan vi få bidrag och förhoppningsvis kanske regeringen förstår att den här typen av skolor är viktiga. Med den erfarenhet jag har av folkhögskola skulle jag rekommendera det till ALLA människor. För alla kan studera på folkhögskola, det spelar ingen roll om du är 25 år eller 55.

RSS 2.0